Turvallisempi tila

Meillä on nollatoleranssi häirinnälle ja epäasialliselle käytökselle, ja ostamalla lipun tapahtumaamme sitoudut seuraaviin yhteisiin pelisääntöihin:

Emme hyväksy rasismia, ableismia tai minkäänlaista syrjintää,joka kohdistuu esimerkiksi sukupuoleen, seksuaalisuuteen, taustaan, sosioekonomiseen asemaan, ulkonäköön, terveydentilaan, kieleen, kansallisuuteen, sijaintiin tai liikkumiseen 

Puutumme syrjintään, häirintään, ahdisteluun ja asiattomaan käytökseen sekä kielenkäyttöön

Emme oleta tai tee olettamuksia identiteetistä, seksuaalisuudesta, sukupuolesta, terveydestä tai taustasta

Pyydämme luvan

Kunnioitamme toisen mielipiteitä, uskomuksia ja kokemuksia 

Kunnioitamme rajoja, olivatpa ne fyysisiä tai emotionaalisia

Olemme tietoisia omista ennakkoluuloista ja etuoikeuksista, tilan käytöstä ja käyttäytymisestä

Otamme vastaan palautetta, pyydämme anteeksi

Mikäli jostain syystä epäonnistumme turvallisen tilan luomisessa ja näet tai koet syrjintää, häirintää tai muuta epäasiallista käytöstä, olemme pahoillamme. Otathan tällöin yhteyttä meihin. 

Festivaaleillamme ja tapahtumissamme voit ottaa yhteyttä niin lähimpään turvalliseksi kokemaasi henkilökunnan edustajaan. Me kuuntelemme ja autamme, tarvittaessa myös puutumme. Festivaaleillamme palvelee Hyvistiimi, joka toimii tukena ja on valmiita ratkomaan ongelmia tarvittaessa moniammatillisen tiimin kanssa, johon kuuluu tilanteesta riippuen myös turvallisuudesta ja terveydestä vastaavia ammattilaisia sekä tarvittaessa viranomaisia. Mikäli haluat, voit ottaa meihin yhteyttä myös anonyymisti häirintälomakkeen kautta, jonka pääset täyttämään täällä. Lomakkeet tulevat vain hyvistiimille, joka ei jaa niitä sellainaan eteenpäin. On kuitenkin pääasia, että kerrot meille miten kävi. Hiljaisuus näissä asioissa ei ole ok!

Tapahtumassa mukana